Allergeneninformatie ook verplicht in de horeca. Digitale menukaart een optie?

Vanaf 13 december 2014 is de horeca in Nederland wettelijk verplicht informatie over allergenen aan haar gasten te verstrekken. Het betreft informatie ten aanzien van niet verpakte producten. Je kunt deze informatie mondeling via het personeel aan jouw gasten delen. Je kunt ook overwegen om over te stappen op een digitale menukaart.

Via een digitale menukaart zoals bijvoorbeeld de digitale menukaart van StartersMenu kun je heel gemakkelijk meer informatie aan gerechten meegeven dan via de traditionele menukaart mogelijk is.

Je kunt met een digitale menukaart bijvoorbeeld heel eenvoudig per product allergeneninformatie meegeven. Daarnaast zijn er nog meer voordelen om te werken met een digitale menukaart. Je kunt door goed gebruik van beeld, video, teksten en reviews veel meer sfeer en ervaring meegeven aan jouw producten.

De wetgeving rondom allergenen betreft veertien allergenen. Namelijk glutenbevattende granen (zoals tarwe, rogge, gerst, haver, spelt en kamut), ei, vis, pinda , noten, (zoals amandelen, hazelnoten, walnoten, cashewnoten, pecannoten, paranoten, pistachenoten en macadamianoten ), soja, melk ( inclusief lactose), schaaldieren, weekdieren, selderij, mosterd, sesamzaad, sulfiet en lupine.

Digitale menukaart invoeren

Voor een digitale menukaart hoef je niet perse jouw bedrijfsvoering aan te passen. Je kunt namelijk voor meerdere opties kiezen. De eerste keuze is sec een menukaart. Je ziet dan op een tablet of smartphone het menu, inclusief extra informatie.

Wil je het een en ander verder integreren dan kun je met een digitale menukaart er ook voor kiezen om het gehele bestelproces via de digitale menukaart af te laten handelen. Het bedienend personeel wordt dan alleen gebruikt om uit te serveren. Gasten worden in haar keuze voor een gerecht ondersteund door een “product expert” die rond loopt in de zaak. Voor meer informatie over digitale menukaarten kun je terecht bij StartersMenu.nl.