Voorstellen

Ik heet u graag welkom op mijn portfolio pagina. De site is bedoeld als portfolio voor het werk dat ik in het kader van mijn opleiding gemaakt heb. Op dit moment doe ik de opleiding Communication & Multimedia Design en ik ben erg gemotiveerd om deze opleiding goed af te ronden. Voor mijn huidige opleiding ben ik namelijk nog twee andere studies begonnen, zoals te zien is in mijn CV. Deze studies heb ik niet afgerond, wel heb ik hier erg veel van geleerd.

Naast mijn opleiding probeer ik nog zoveel mogelijk andere projecten op te pakken om mijn portfolio aan te vullen. Zo maak ik bijvoorbeeld graag foto's, doe ik videomontage, ontwerp ik websites en bouw ze ook. Als ik wat voor u kan betekenen in één van deze disciplines of een andere discipline binnen (nieuwe) media dan kunt u altijd contact met mij opnemen.

Communication & Multimedia Design

De opleiding is erg breed en daardoor lastig te

 

omschrijven. Veel elementen die komen kijken bij het tot stand komen van nieuwe media zitten in de opleiding Communication & Multimedia Design verweven. Voor het gemak kort ik de opleiding af als CMD. De disciplines die binnen de opleiding gegeven worden zijn: Interaction Design, Media Creatie, Effectief Functioneren, Marketing en Communicatie en ICT-middelen. Voor meer informatie over de opleiding kunt u terecht op de website van CMD.

De Haagse Hogeschool

De school waarop ik mijn opleiding volg is de Haagse Hogeschool, deze staat vlak naast station Hollands Spoor in Den Haag. Na omzwervingen via de Universiteit van Wageningen en Hogeschool Leiden ben ik hier bij de juiste opleiding beland.

Het reizen tussen Den Haag en Sassenheim, mijn woonplaats, is goed te doen. Een half uur op de fiets en nog bijna een kwartier met de trein.

Foto Ivo Hofland in Noorwegen

Ivo in Noorwegen

Recent portfolio item

voorbeeld usability test

Usability test van de website van Oxxio

Usability test

30.06.09

In het derde CMD blok van de opleiding komt het testen van applicaties en websites aan bod. Tam Tam was de opdrachtgever, de website van energieleverancier Oxxio werd door ons, voor hun getest. Deze tests werden gedaan door zogenoemde gebruikerstests uit te voeren. Van te voren werd een aantal opdrachten opgesteld. Door gebruikers deze opdrachten op de website van Oxxio uit te laten voeren en dit op te nemen met een camera kunnen conclusies getrokken worden over de gebruiksvriendelijkheid van de geteste website.